Hamisított és eredeti ásványok különbsége.

0
A kosár üres

Mindent a hamisított ,,ásványokról”

Hamisított és eredeti ásványok különbsége.

Kedves Ásványkedvelők!

Lassan már mindennaposnak számít, hogy innen-onnan vett üvegcsodákkal kerestek fel engem, hogy nézzem meg eredeti ásvány ékszerről van-e szó. Mikor kiderül, hogy nem, velem csináltattok egy valódi gyógyhatásokkal rendelkező ékszert, aminek én örülök, viszont sajnálom, hogy kétszeres nekifutásra, illetve kétszeres kifizetéssel jutottok hozzá egy- egy ékszerhez.

Ezt szeretném a továbbiakban elkerülni, ezért úgy döntöttem kibővítem a hamisított ásványokról szóló cikkem.

 

Először is lefektetnék pár alapszabályt, amely nemcsak 5000 éve, de még most is megállja a helyét.

 

1. A valódi ásvány szemek mindig különböznek egymástól, nincs két ugyan olyan darab, mivel ha 5 cm- rel arrébb bányásszák az ásványt már nem lehet ugyan ott a zárvány, repedés, folt stb...

2. Az ásványok gyógyítás során úgymond koszolódnak, megtelnek, ki hogy hívja, míg a műanyag termékek színe mindig ugyan olyan marad életünk végéig.  Ilyenkor változhat az ásvány színe(pl: rózsakvarc, hegyikristály,tejkvarc, stb… sárgul, akvamarin, ametiszt, füstkvarc sötétedik, míg máshogy változnak fény hatására is (rózsakvarc fehéredik, ametiszt sárgul) akár meg is repedezhet, attól függ milyen kemény a szerkezete. Azért is kell őket időközönként tisztítani. 

3. Ahogy 5000 évvel ezelőtt, úgy most is, ha nem megfelelően viseljük ezeket az energiával dolgozó köveket, nemhogy jótékony, hanem inkább káros hatásai is lehetnek.

4. Mivel az ásványok energiával dolgoznak, mindenképp éreznünk kell a hatását viselése közben. Érezhetünk melegséget, bizsergést, vagy ha nem a megfelelő ásvány van a kezünkben, akár kellemetlen érzést is kiválthat.

5. A nemes drágakövekből, mint például rubinból, smaragdból, zafírból és talán a türkiz is ide sorolható, nagyon ritkán készítenek 8mm-es ásványszemeket. Általában maximum 6mm-es méretben lehet őket megtalálni, és ezeket is fazettált, vagyis csiszolt formában.

 

Hogyan tudunk megkülönböztetni egy valódi ásványt, a hamisított társaitól?

 

HOLDKŐ

Először a Holdkővel szeretnék foglalkozni, mivel számomra egy nagyon kedves ásvány, és hatása rendkívül erős, mindenki számára csak ajánlani tudom. 

A holdkő jótékony hatással van a hormonháztartásra, megszünteti a depressziót, fokozza a termékenységet, segít a bőr problémákon, támogatást nyújt változókor esetén, nyugtatja a gyomrot és oldja a menstruációs görcsöket.

A valódi holdkövet, az opalit nevezetű mesterségesen előállított üveg csodával szokták helyettesíteni, amit ha jól megvizsgálunk, látni is fogjuk benne a levegőbuborékokat, amely egy valódi ásványnál elképzelhetetlen. Nincs hatása, csak placebóról beszélhetünk, mikor eladják a gyanútlan vásárlónak holdkőként.

A valódi holdkőnek két változata van, tiszta fehér, kékes árnyalatokkal, és a barnásabb fajtája.

 

Valódi holdkövek:

 

Üveg opalit:

Látványos a különbség, többet erről, nem is szeretnék írni…

 

 

MACSKASZEM

A második üveg csoda, a szebbnél szebb színekben létező macskaszem, amelyet szintetikus macskaszemként lehet venni, már a nevében is benne van, hogy mesterségesen előállított, tehát nagy hiba valódi ásványként árulni.

Valójában a macskaszemnek egyetlen egy fajtája létezik, annak viszont a színe barnás, nem lehet a szivárvány összes színében megtalálni. A valódi macskaszem serkenti az agyi funkciókat, jótékonyan hat a szemekre és a légútra, energiát ad a szervezetnek, védelmező hatása van, nyugtatja és méregteleníti a szervezetet, nem utolsó sorban önbizalmat ad viselője számára.

 

Valódi macskaszem:

Szintetikus macskaszem:

Nagyon szépek tudnak lenni a színes ,,macskaszemek”, de gyógyhatásuk nincs.

 

AKVAMARIN

Sajnos az akvamarint is hamisítják, de legalább valódi színezett kék Jadéra szokták ráfogni, hogy akvamarin. Természetesen a hatásukat nem lehet összehasonlítani, de erős ásvány a jade is.

Mivel bizonyított tény, hogy a színek is hatással vannak az emberi szervezetre, így a színezett kék jade, annyiban egyezik meg a valódi akvamarinnal, hogy nyugtató hatása mellett, jótékonyan hat a torok problémáira, de persze közel se olyan erősen, mint az akvamarin.

Az akvamarin segít az autoimmun betegségeken, jótékonyan hat a pajzsmirigyre, a hormonháztartásra, a szemekre, serkenti az anyagcserét, megszünteti a depressziót, bátorságot ad viselőjének, vonzza gazdagságot, elősegíti a kommunikációt és hatékonyan alkalmazhatjuk nátha esetén is.

 

Valódi akvamarin:

 

Színezett kék jade:

 

 

 

LAPIS LAZULI (LÁPISZ LAZULI)

A 4. ásvány, amit előszeretettel hamisítanak, az a lapis lazuli. A valódi lápisz, a mész márvánnyá való átalakulása során jön létre, és onnan lehet könnyen felismerni, hogy piritzárványok alakulnak ki benne. Találkozhatunk, olyan valódi lapis lazulival is, amely színkezelt, mivel a gyártók, ha nem tudnak jó minőségű (pirites) ásványt bányászni, mesterségesen kezelik, de ezt minden alkalommal, amikor ilyennel találkozunk, láthatjuk rajta, mivel kopni fog az erős kékes-aranyos színe, de a valódi  lapis lazuli, sosem lesz fémszínű, mint a hamisítvány társai.

Ha hamisítványról beszélünk, akkor az erős hatású, és a 12 mesterkristály egyikéről, a szodalitról, vagy közönséges üvegről eshet szó.

A lapis lazuli stresszoldó, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, fejleszti a spirituális képességünket, védelmet, önbizalmat biztosít viselője számára, megszünteti a depressziót, jótékonyan hat a torok és a pajzsmirigy problémákra, energiával tölti fel a szervezetet.

A szodalit rendbe rakja az önértékelési problémákat, jótékonyan hat a torokra és a szemekre, serkenti a zsíranyagcserét, csökkenti a vérnyomást, segít, hogy békében legyünk önmagunkkal.

 

Valódi lapis lazuli:

 

Valódi szodalit:

 

Hamisított üveg lapis lazuli:

 

TÜRKIZ

Személy szerint az egyik kedvenc ásványom, szinte minden területen nagyon hatékony gyógyító. Jótékonyan hat a pajzsmirigy problémákra, segíti a kommunikációt, sejtregeneráló, serkenti az agyi funkciókat, növeli az önbizalmat, megszünteti az ízületi problémákat, nyugtatja a szervezetet és segíti az emésztést. Egyszóval valóban az egyik legerősebb ásványunk.

Nagyon nehéz beszerezni valódi türkizt, ezért szokták előszeretettel helyettesíteni a színezett howlittal. Ebben az esetben is legalább eredeti ásványról beszélünk, viszont hatását nem lehet összehasonlítani a türkizzel.

A howlit valójában fehér, de színezni szokták kékre, pirosra, zöldre vagy ritkán sárgára. A howlit segíti a magnézium és kalcium felszívódást, serkenti a zsíranyagcserét, segíthet migrénes fejfájás esetén, méregteleníti a szervezetet, erősíti a csontozatot, jótékonyan hat az epekőre és a prosztata problémákra.

 

Valódi türkiz:

 

Színezett kék howlit (türkinit):

 

1-2 hónapja új "türkiz" került piacra, amely még mindig egy nagyon jól színkezelt howlit:

 

Napkő

A Napkő az egyik legjobb ásványunk. Aktiválja a szervezet öngyógyító képességét, szerencsét hoz, energiát biztosít viselője számára, gyulladáscsökkentő és még sorolhatnám pozitív tulajdonságait.

Nagyon könnyű megkülönböztetni hamisított társaitól.

 

Valódi napkő:

Mesterségesen előállított goldfluss vagy blaufluss:

 

Viszont a mesterségesen előállított goldflussnak és blauflussnak semmilyen gyógyhatása nincs.

 

Citrin

A Citrinről elsősorban azt kell tudni, hogy 98%-ban ametisztből égetik. Állítólag a természetben is évezredek során, ametiszt hő hatására alakul citrinné, de a személyes véleményem az, hogy nem lehet összehasonlítani a természetes citrint, a géppel kezelt, meggyilkolt ametiszthez.

A citrint is szeretik helyettesíteni, jobb esetben színezett hegyikristállyal, rosszabb esetben üveggel vagy műanyaggal.

 

"Valódi" citrin (ametisztből égetett):

Sárga hegyikristály vagy üveg:

 

Rózsakvarc

Sajnos odáig fajult a piac, hogy már a rózsakvarcot is hamisítják. Ez azért csúnya dolog, mivel nem egy drága ásványfajtáról beszélünk és nagyon könnyű természetes rózsakvarchoz jutni.

Valódi rózsakvarc:

 

Üveg, műanyag rózsakvarc:

 

Mivel sajnos nem csak a kis-közép vállalkozások, de még a szuper  nagykereskedők is eladják a hamisított ásványokat (nem lehet tudni, hogy tudatosan vagy hozzá nem értésből), így nagyon nehéz dolguk van a vásárlóknak. Szinte esélyük nincs megkülönböztetni az eredetit a hamistól. Ezért hoztam létre ezt a posztot képekkel együtt, hogy segítsek a felismerésben.

Aki valódi gyógyhatású ásványt szeretne magának, legyen körültekintő, hogy milyen forrásból szerzi be az ékszert.

Ha úgy gondolod, hogy ez a cikk sokat segített abban, hogy innentől könnyebben felismerd a hamisított ásványokat, kérlek segítsd barátaidat is azzal, hogy megosztod ezt a bejegyzést, hogy minél több emberhez eljusson nem minden valódi, ami fénylik…

 

 

 

Újdonságaink

ÚJ Sejtregeneráló, immunerősítő, védelmező rosegold cirkon karkötő

Sejtregeneráló, immunerősítő, védelmező rosegold cirkon karkötő

Tejkvarc, topáz aura kvarc, rosegold hematit korong rosegold cirkon karkötő.

5 490.- Ft
ÚJ Energiát adó, stresszoldó, nőiesség erősítő rose gold cirkon ásvány karkötő

Energiát adó, stresszoldó, nőiesség erősítő rose gold cirkon ásvány karkötő

Matt barna holdkő, fazettált topáz aura kvarc, rose gold hematit korong, fazettált barna holdkő korong, topáz aura kvarc rose gold cirkon ásvány karkötő.

5 990.- Ft
ÚJ Lelki egyensúlyt biztosító, torok és hormon problémákat csökkentő, nőiesség erősítő drágakő karkötő Larimárral

Lelki egyensúlyt biztosító, torok és hormon problémákat csökkentő, nőiesség erősítő drágakő karkötő Larimárral

Larimár, fazettált hegyikristály tárcsa, matt hegyikristály, holdkő, roppantott hegyikristály drágakő karkötő.

13 490.- Ft
ÚJ Stresszoldó, belső békét teremtő, gyulladáscsökkentő, szervezet öngyógyító képességét aktivizáló ásvány karkötő szett

Stresszoldó, belső békét teremtő, gyulladáscsökkentő, szervezet öngyógyító képességét aktivizáló ásvány karkötő szett

Hemimorfit, akvamarin korong, kék roppantott hegyikristály, fehér achát ezüst cirkónia drágakő szett.

12 690.- Ft
ÚJ Nőiesség erősítő, hormonháztartást stabilizáló, energetizáló szív medálos ásvány karkötő

Nőiesség erősítő, hormonháztartást stabilizáló, energetizáló szív medálos ásvány karkötő

Matt barna holdkő, bézs majolika gyöngy, barna holdkő, napkő szív medálos ásvány karkötő.

5 990.- Ft
ÚJ Önbizalom növelő, energiát adó, védelmező férfi ásvány karkötő szett

Önbizalom növelő, energiát adó, védelmező férfi ásvány karkötő szett

Matt vörös jáspis, matt ónix, hematit korong, matt macskaszem férfi ásvány karkötő szett.

7 890.- Ft
ÚJ Gyulladáscsökkentő, hormonháztartást javító, immunerősítő angyalos ásvány karkötő

Gyulladáscsökkentő, hormonháztartást javító, immunerősítő angyalos ásvány karkötő

Rózsakvarc, roppantott hegyikristály, kalcedon, ametiszt angyalszárnyas ásvány karkötő.

5 490.- Ft
ÚJ Stresszoldó, önbizalom növelő, koncentrációt javító férfi ásvány karkötő

Stresszoldó, önbizalom növelő, koncentrációt javító férfi ásvány karkötő

6mm-es tigrisszem korong, hematit kocka férfi ásvány karkötő

4 490.- Ft

 

Nem találtad amit keresel? Egyedi elképzelésed van?

Írd meg nekem, garantáltan megtaláljuk a számodra legkedvesebb, egyedi ékszered!