Obszidián ásvány hatása

0
A kosár üres

Obszidián

Obszidián ásvány hatása

Obszidián feltételezett hatása: védő, földelő, lelki problémák, méregtelenítés, ízületi problémák, vérkeringés, érelmeszesedés, prosztata, energia

 

Az obszidián ásvány, az egyik legrégebben ismert ásványunk. Már az kőkorban is meghatározó szerepe volt, obszidiánból készítették az első pengéket, majd vezetőjük mellé temették el, hogy megvédje hordozóját a túlvilágon is. Az ókorban úgy hitték, hogy elűzi a démonokat és megvédi viselőjét. A középkorban már fájdalomcsillapításra, gyógyításra használták, illetve az azték papok obszidiántükörből jósoltak.

Az obszidián igazából olvadt láva, ami nagyon gyorsan hűlt ki, így nem tudott kristályosodni. Erős védelmező kő, szinte egy páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben. Földelő ásvány, rendkívül hatásosan szívja el a környezetünkben lévő negatív energiákat. Az obszidián felfedi a rendellenesség okát, érzelmi felszabadulást okoz, és lehetővé teszi a régebbi sérelmek feldolgozását. Ilyen esetekben szembe kell nézni a problémákkal azonnal, mert a nyugalom csak azután tér vissza. Ha ilyen feladatra használtuk meg kell tisztítani, folyóvíz alatt. Az obszidián, ha sikerült a feltörő problémákkal szembe nézni, és leküzdeni, világosságot biztosít a tudat számára, megtisztítja a zavaroktól. Méregteleníti az egész szervezetünket, megszünteti az energiaáramlásban létrejövő blokkokat. Csillapítja az ízületi gyulladással járó fájdalmakat, serkenti a vérkeringést. Jótékony hatással van az elmeszesedett erekre is, felmelegíti a hideg végtagokat. Használhatjuk megnagyobbodott prosztata kezelésére is.

Viszont vigyázni kell a sima fekete obszidiánnal, mert rendkívül nagy erővel fejti ki a hatását, és felszínre hozhat olyan problémákat, kellemetlen igazságokat, amelyeket lehet abban a pillanatban nem tudunk megfelelően kezeli. Ezért mindig kérjük ki egy szakember véleményét használatáról. Ha még nem vagyunk készen a sima fekete obszidiánnal való találkozásra, használjuk a gyengébb fajtáját, mint például az arany-, szivárvány-, hópehely-, ezüst, mahagóni- vagy a füstobszidiánt, más néven az apacskönnyet.

 

Alkalmazása:

Meditációs célokra a fekete, ezüst és szivárvány obszidiánt használhatunk, de fontos, hogy mindig  hegyikristállyal zárjuk le a meditációt, a feltörő érzelmek megértése miatt. Lelki és fizikai fájdalomcsíllapításra használjunk füstobszidiánt, lelki és testi egyensúly elérése érdekében hópehely obszidiánt, vérképzés esetén mahagóni obszidiánt.

 

Az apacskönny, más néven füst obszidián, elsősorban testi és lelki fájdalomcsillapításra használható. Erőt és energiát ad a viselőjének, hogy le tudja győzni belső félelmeit. Finomabban működik mint a fekete obszidián, hatása viszont ugyan az, csak lassabban törnek fel a sérelmek, amelyeket könnyebben tudunk feldolgozni. A nevében is benne van, hogy a nehezebb, szomorúbb időszakokban könnyeket hullat, viszont sikerül megérteni és feldolgozni az elnyomott problémákat, sérelmeket. Ledönti a félelemből felépített falainkat és megértőbbé tesz. A szervezetünkben feloldja a letapadt méreganyagokat és csillapítja az izomgörcsöket. Megkönnyíti a szervezet C és D vitamin felszívódását.

 

Alkalmazása:

Meditációhoz ajánlom elsősorban, a férfiaknak a hasukra kell helyezni, míg a nőknek a mellkasukra.

 

A hópehely obszidián egyensúlyba hozza a testet, a lelket és a szellemet. Nyugtatja az egész szervezetünket, megszünteti félelmeinket.  Javítja a vérellátást, ezért ajánlanám minden dohányzó embernek a viselését, mivel tisztítja a vérereket, méregteleníti a szervezetet és javítja a keringési rendszerünket. Remek társunk lehet meditáció közben, mivel segít kizárni a külvilágot.

 

Alkalmazása:

Ékszerként viseljük ha feszültek vagyunk, vagy ha a vérellátásunkkal van valamilyen probléma, esetleg dohányzunk. Meditáció közben a napfonatcsakrára helyezzük.

 

A mahagóni obszidiánnak finomabb a hatása, mint a fekete obszidiánnak, viszont nagyon erős védelmező kő. Védi auránkat, csillapítja a fájdalmainkat és erőt ad a céljaink eléréséhez. Földelő ásvány, oldja az energiaáramlásban keletkező blokkokat, és segíti a fejlődésünket. Javítja a vérkeringést, ezáltal felmelegíti a hideg végtagjainkat. Energiát ad az egész szervezetünknek.

 

Alkalmazása:

Mindig ékszerként viseljük.

 

Az ezüst obszidián hasonlóan működik, mint a fekete obszidián, felszínre hozza az elfojtott tudat alatti emlékeket, hogy a jelenlegi életünket jobban meg tudjuk érteni. Meditáció közben nagyszerű élményeink lehetnek az ezüst obszidiánnal, hisz összeköti az asztrális testet a fizikaival.

 

Alkalmazása:

Meditációhoz ajánlott.

 

A szivárvány obszidián a megújulás köve. Az egyik legfinomabb obszidián fajta, viszont az egyik legerősebb védelmet nyújtó kő. Fontos társunk lehet, ha életünk egy nagy változás előtt áll, segít a helyes döntés meghozatalában. Feltölti a szívet energiával és segít a szerelmi bánatban. Spirituális fejlődésünket támogatja, elnyeli a negatív energiákat az auránkból és stressz oldó hatása van.

 

Alkalmazása:

Ékszerként viseljük, ha lehet medálként.

 

 

Az arany obszidián a gyógyulás kristálya. Hatékonyan gyógyítja a lelki eredetű fájdalmakat, illetve a testi felületi sérüléseket, sebeket is. Gyorsítja a sebgyógyulást és energiával tölti fel a szervezetet.

 

Alkalmazása:

Tegyük a megfelelő testrészre, vagy viseljük ékszerként.

 

Felhasznált szakirodalom:

Sharamon Shalila-Baginski Bodo J.: Rejtett energiák - A Csakra-tan fényében

Dr. Csomai Zita: Gyógyító kristályok

Michael Gienger: A kristálygyógyászat tankönyve

Judy Hall : Kristálybiblia

Sonja Heider:  Gyógyító kövek könyve

Sue Lilly: : Mágikus és gyógyító kövek

Judy Hall: Varázslatos kristályok – 300 gyógyító kristály

 

FIGYELEM!
Az ásványok és az ásványokból készült ékszerek, malák nem gyógyászati eszközök, és nem alkalmasak bármely testi, vagy lelki probléma megoldására. Az itt leírtak a kristályokkal kapcsolatos tradícionális szakirodalom alapján készültek. Ha valamilyen fizikai vagy mentális betegség gyanúja merül fel, úgy keresse fel orvosát. (A Btk. 187. §-a szerint erre fel kell hívnunk figyelmét.)

Kapcsolódó termékek

ÚJ Energetizáló, védelmező, sejtregeneráló férfi ásvány karkötő szett

Energetizáló, védelmező, sejtregeneráló férfi ásvány karkötő szett

8mm-es lávakő, mahagóni obszidián férfi ásvány karkötő szett.

7 490.- Ft
ÚJ Skorpió horoszkóphoz tartozó női ásvány karkötő

Skorpió horoszkóphoz tartozó női ásvány karkötő

Hematit, hópehely obszidián, karneol, gránát, tigrisszem skorpió horoszkóp karkötő.

4 990.- Ft
ÚJ Szerencsehozó, védelmet adó skorpió horoszkóp férfi ásvány karkötő

Szerencsehozó, védelmet adó skorpió horoszkóp férfi ásvány karkötő

Skorpió horoszkóp ásvány karkötő

4 690.- Ft
ÚJ Lelki békét teremtő, méregtelenítő védelmező arany obszidián karkötő fazettált rose gold hematit koronggal

Lelki békét teremtő, méregtelenítő védelmező arany obszidián karkötő fazettált rose gold hematit koronggal

8mm-es arany obszidián, fazettált rose gold hematit korong ásvány karkötő.

4 590.- Ft

Energiát adó, védelmező, kitartást növelő, gyomor és prosztata problémákat csökkentő férfi ásvány karkötő farkas fejjel

Lávakő, leopárd jáspis, picasso jáspis korong, matt ónix, arany obszidián, gránát farkasfejes ásvány karkötő.

5 490.- Ft

Termékenységet segítő, urológiai problémákat csökkentő páros ásvány karkötő valódi rubinnal

Bevizsgált 6mm-es rubinnal készült termékenységet segítő páros ásvány karkötő.

13 490.- Ft

Méregtelenítő, urológiai problémákat csökkentő, védelmező karkötő mahagóni obszidiánnal

Képjáspis korong, hematit korong, 8mm-es mahagóni obszidián férfi ásvány karkötő.

4 990.- Ft

 

Nem találtad amit keresel? Egyedi elképzelésed van?

Írd meg nekem, garantáltan megtaláljuk a számodra legkedvesebb, egyedi ékszered!